Momenteel is de Website nog in opbouw. Alle info is onderwerp van verandering en kunnen geen rechten aan ontleend worden.Elke eerste zondag van de maand Zin in Zondag; een initiatief van dorpsbewoners met verschillende achtergronden, maar dezelfde behoeften aan verbinding en veelkleurigheid. 


November: Zin in... Gedichtenwandeling

Op zondag 5 november tussen 11:00 en 14:00 uur openden wij het bos tussen Dorpskerk 'De Schakel' en Johan en Karin Scholtens. In het licht van Allerzielen werd er zondag vanuit Zin In een gedichtenwandeling in Luttelgeest georganiseerd. De moeite waard om te wandelen met onderweg voor iedereen een potchrysant en op het eind bij de kapel en begraafplaats koffie en thee 


Oktober: Zin in... Kinderboekenweek


September: Zin in.... Verhalen

Op zondag 3 september organiseerde Hiske Schipper samen met Joke Verhage, Jouke en Janke de Roos en Ria Maes een Zin in... Verhalen. Joke, Jouke, Janke en Ria maakten deel uit van een Schrijfgroep over levensverhalen. Zo vertelde Janke een verhaal over kleding van vroeger en nu, Joke over spelletjes uit haar jeugd, Jouke over zijn jeugd in Minnertsga en Ria over groot verdriet: het overlijden van haar zoon Arjan. De verhalen en emoties en gevoelens gingen alle kanten op; van aangrijpend, emotioneel of hartverscheurend tot grappig, hilarisch, ontroerend of herkenbaar. In de link hieronder de verhalen van de schrijvers, heel mooi aan elkaar gepraat door Hiske. Wij hebben er van genoten!


Augustus: Zin in... Zingen in de Zomer

Vuurman Pieter bouwde een creatief kampvuur in De Bosfluiter voor Zin in... Zingen in de Zomer. Wat was het een prachtige avond. Wij vonden eigenlijk wel dat je dit eigenlijk elke zondagavond zou moeten doen, maar goed: 'you can't always get what you want' om maar met een songtekst te strooien. De gitaar die hierboven op de foto prominent in beeld staat, kreeg ook een groot podium dankzij Johan Schipper die samen met ons de mooiste liedjes zong. Elk liedje voorzag hij van info, bijvoorbeeld 'Let it be'. Wisten jullie dat 'Mother Mary' zijn eigen moeder was die vroeg overleden was en hij in zijn dromen terugzag? Dit en vele leuke weetjes, feitjes en heerlijke zangmomenten bood deze avond- met een leuk clubje mensen en een drankje na in De Bosfluiter. Gezellig zo middenin de vakantietijd!


Juli: Zin in... Keti Koti

Op zondag 2 juli was het thema: Zin in... Keti Koti ('We shall overcome'). In een propvolle kerk kwamen we samen om Keti Koti te vieren. We hoorden een verhaal van Jouke de Roos over een reis van Janke en hem naar Gambia en van Piet Huizinga over de reis van Mariet en hem naar Suriname, gevolgd door Sandra Roza, de moeder van Leonie die vertelde over haar opa die in India geronseld werd als contractarbeider en vol goede moed naar Suriname ging waar de realiteit helaas anders was, over haar geschiedenis in Nederland en die van haar kinderen. Dit was erg indrukwekkend en nieuw voor velen van ons, in ieder geval wel voor mij. Zangeres Azara zong negro spirituals, begeleid door Leopold waarbij de emotie en schoonheid van muziek voelbaar was. Het was prachtig, emotioneel en inspirerend!

Juni: Zin in... BLESZ

Soms gebeuren er dingen die je niet ziet, maar er verandert wel wat! Hiermee gingen we zondag 4 juni aan de slag bij BLESZ in De Floreant


Mei: ZIN IN... bloesem

Dat was een mooie viering en een goede opkomst op 7 mei bij de familie Verhage!. De wandeling en treintje door de boomgaard was leuk! Het zonnetje kwam er zelfs nog bij 🌞. Wij willen de familie Verhage bedanken voor de enorm mooie dag en de gastvrijheid!