Elke eerste zondag van de maand Zin in Zondag; een initiatief van dorpsbewoners met verschillende achtergronden, maar dezelfde behoeften aan verbinding en veelkleurigheid. 


Zin in... ontmoeten rond de Kuinderplas

Zondag 2 juni bent u van harte uitgenodigd voor een wandeling en ontmoeting met dorpsgenoten.

Om 09.30 uur verzamelen we op de parkeerplaats bij de boswachter/camping De Veenkuil, Hopweg 21. 

Na een wandeling van ongeveer een half uur is er koffie en thee of limonade en wat lekkers. Waarna er nog een klein stukje terug gewandeld wordt naar de parkeerplaats.

Komt u / jij ook?


Anja Blok, Karin Kortstra, Wilma Tuinhof en Gerda Heerink 


Zaterdag 4 mei organiseerden wij een Zin in… herdenken rondom de Dodenherdenking om 19.30u op de begraafplaats. Verschillende dorpsbewoners, Melodia en de klokkenstoelbedieners verleenden hieraan hun medewerking.

 

Zondag 5 mei vierden we de vrijheid met een morgengebed.

 

Het waren goedbezochte en inspirerende bijeenkomsten. Herdenken en vieren heeft ZIN!

Joyce, Mariët, Iza, Johan


Zin in…. April

'Zin in... Huub Oosterhuis’. Dat was het thema op 7 april. Wat waren er veel mensen! De hele viering bestond uit liederen van de precies een jaar geleden overleden bekende dichter en theoloog. We hoorden vertrouwde- en verrassend nieuwe gedichten, teksten en gebeden.

Paula Kwakernaak, bekend van het koor ‘Reach out’ begeleidde ons op de piano bij de prachtigste Oosterhuis-liederen. ‘Jij die mij ik maakt’ bleef bij ons hangen en nemen we met ons mee in ons hart.

Henriëtte Wentink, Pieter van Maldegem, Joke Verhage


3 maart: Zin in... Taizé

Zin in... Zin. Dicht bij jezelf blijven. Dat was het thema van de Taizé-viering van zondagavond 3 maart. Wat was het fijn om met een overvolle kerk polderbreed met elkaar te zingen, te luisteren, stil te zijn en tot rust te komen. Helaas was Annita geveld door de griep. Het weerhield haar er niet van om zondagochtend nog alles te geven en de kerk volledig om te toveren in Taizé-stijl, maar 's avonds was de koek echt op en werd haar stuk opgevangen door Henriëtte; heel fijn. Het was goed. Hieronder een impressie van de avond, vastgelegd door Theo. Op de website vinden jullie meer foto's. Bedankt allemaal en tot volgend jaar!  ❤️

Petra, Annita, Henriëtte en Elseleen


4 februari: Zin in... Morgengebed

Zondagochtend 4 februari organiseerden Johan en Edith een morgengebed. Een mooi en intiem samenzijn.


7 januari: Zin in... Beweging

Zondagochtend 7 januari nam Carolina Verhage ons mee in het effect van negatieve gevoelens, maar ook in de kracht van positieve gevoelens. We hebben gehoord over vertrouwen, over samen en vooral over in beweging komen. Iets dat lang geleden de 3 Koningen deden en al die gewone mensen uit de Bijbel. Iets wat wij gewone mensen hier in het dorp ook kunnen doen: in beweging komen.


31 december: Zin in... Oudjaar

Zondagavond, Oudjaarsdag 31 december sloten wij 2023 gedenkwaardig af met een gelegenheidskoor o.l.v. Henk Boeve. Joyce nam ons mee door 2023 en gaf het woord aan Gerard Blok, Marlou den Dekker, Jos Wentink, Sanne Tesselaar, Gerda Jonker, Carla Tesselaar en Femke Labots die vertelden over hun lichtpuntjes in 2023, wat ze achterlieten in 2023 en wat ze mee wilden nemen in 2024. 


December: Zin(g) in Koor

Op Eerste Advent, 3 december, organiseerde Zin in...Zondag in samenwerking met Henk Boeve en het koor Jubilee uit Kuinre 'Zin(g) in koor'. Het thema was Schepping. Wat een prachtig optreden, het was een feest voor jong en oud. Bedankt Henk en Jubilee!


November: Zin in... Gedichtenwandeling

Op zondag 5 november tussen 11:00 en 14:00 uur openden wij het bos tussen Dorpskerk 'De Schakel' en Johan en Karin Scholtens. In het licht van Allerzielen werd er zondag vanuit Zin In een gedichtenwandeling in Luttelgeest georganiseerd. De moeite waard om te wandelen met onderweg voor iedereen een potchrysant en op het eind bij de kapel en begraafplaats koffie en thee 


Oktober: Zin in... Kinderboekenweek


September: Zin in.... Verhalen

Op zondag 3 september organiseerde Hiske Schipper samen met Joke Verhage, Jouke en Janke de Roos en Ria Maes een Zin in... Verhalen. Joke, Jouke, Janke en Ria maakten deel uit van een Schrijfgroep over levensverhalen. Zo vertelde Janke een verhaal over kleding van vroeger en nu, Joke over spelletjes uit haar jeugd, Jouke over zijn jeugd in Minnertsga en Ria over groot verdriet: het overlijden van haar zoon Arjan. De verhalen en emoties en gevoelens gingen alle kanten op; van aangrijpend, emotioneel of hartverscheurend tot grappig, hilarisch, ontroerend of herkenbaar. In de link hieronder de verhalen van de schrijvers, heel mooi aan elkaar gepraat door Hiske. Wij hebben er van genoten!


Augustus: Zin in... Zingen in de Zomer

Vuurman Pieter bouwde een creatief kampvuur in De Bosfluiter voor Zin in... Zingen in de Zomer. Wat was het een prachtige avond. Wij vonden eigenlijk wel dat je dit eigenlijk elke zondagavond zou moeten doen, maar goed: 'you can't always get what you want' om maar met een songtekst te strooien. De gitaar die hierboven op de foto prominent in beeld staat, kreeg ook een groot podium dankzij Johan Schipper die samen met ons de mooiste liedjes zong. Elk liedje voorzag hij van info, bijvoorbeeld 'Let it be'. Wisten jullie dat 'Mother Mary' zijn eigen moeder was die vroeg overleden was en hij in zijn dromen terugzag? Dit en vele leuke weetjes, feitjes en heerlijke zangmomenten bood deze avond- met een leuk clubje mensen en een drankje na in De Bosfluiter. Gezellig zo middenin de vakantietijd!


Juli: Zin in... Keti Koti

Op zondag 2 juli was het thema: Zin in... Keti Koti ('We shall overcome'). In een propvolle kerk kwamen we samen om Keti Koti te vieren. We hoorden een verhaal van Jouke de Roos over een reis van Janke en hem naar Gambia en van Piet Huizinga over de reis van Mariet en hem naar Suriname, gevolgd door Sandra Roza, de moeder van Leonie die vertelde over haar opa die in India geronseld werd als contractarbeider en vol goede moed naar Suriname ging waar de realiteit helaas anders was, over haar geschiedenis in Nederland en die van haar kinderen. Dit was erg indrukwekkend en nieuw voor velen van ons, in ieder geval wel voor mij. Zangeres Azara zong negro spirituals, begeleid door Leopold waarbij de emotie en schoonheid van muziek voelbaar was. Het was prachtig, emotioneel en inspirerend!

Juni: Zin in... BLESZ

Soms gebeuren er dingen die je niet ziet, maar er verandert wel wat! Hiermee gingen we zondag 4 juni aan de slag bij BLESZ in De Floreant


Mei: ZIN IN... bloesem

Dat was een mooie viering en een goede opkomst op 7 mei bij de familie Verhage!. De wandeling en treintje door de boomgaard was leuk! Het zonnetje kwam er zelfs nog bij 🌞. Wij willen de familie Verhage bedanken voor de enorm mooie dag en de gastvrijheid!